'Zirkzee mag dromen van het EK, voormalig Anderlecht-speler in beeld bij Oranje'

'Zirkzee mag dromen van het EK, voormalig Anderlecht-speler in beeld bij Oranje'

5 januari - 20:28
1

Ronald Koeman gaat Joshua Zirkzee intensief volgen voor het aankomende EK in Duitsland. De spits zal uitvoerig bekeken worden, omdat de spitspositie bij Oranje nog volledig open ligt. Naast de voormalige spits van Anderlecht, volgt Koeman ook Thijs Dallinga voor die positie.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de technische staf van het Nederlands elftal recent heeft besloten om zowel Dallinga als Zirkzee nauwlettend in de gaten te houden. Koeman wil voor het EK nog graag te weten komen of er spelers rondlopen die nog iets kunnen toevoegen aan zijn team. Zirkzee kwam al uit voor de Nederlandse beloften, maar speelde nooit in de hoofdselectie van Oranje.

Zirkzee is dit seizoen aan een opmars bezig in de Serie A. Hij was zevenmaal trefzeker voor de ploeg van Thiago Motta, die verrassend vijfde staat in Italië. Bovendien werd hij verkozen tot speler van de maand november in de Serie A.

De aanvaller speelde in totaal 47 matchen voor Anderlecht. Daarin wist Zirkzee 18 keer te scoren en 13 assists af te leveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.