Alexandersson na aanstelling bij KV Kortrijk: ''Kenners hebben het mis''

Alexandersson na aanstelling bij KV Kortrijk: ''Kenners hebben het mis''

5 januari - 16:20 Laatste update: 16:37
2

Freyr Alexandersson begint aan een uitdagende taak als de nieuwe trainer van KV Kortrijk. Ondanks dat KV Kortrijk 10 punten heeft behaald en de hekkensluiter is in de Jupiler Pro League, ziet de IJslander aanknopingspunten voor behoud.

De kersverse trainer van KV Kortrijk begrijpt dat hij voor een lastige uitdaging staat. "Ik ben natuurlijk niet naïef, maar toch wil ik de criticasters de mond snoeren", vertelde Alexandersson aan Het Laatste Nieuws.

Alexandersson wil de criticasters verrassen. "Heel wat kenners hebben ons al afgeschreven, maar ze hebben het mis. Kortrijk moet én zal zich redden. Je moet iedereen zijn mening respecteren, maar zij weten niet hoe ik werk", vervolgde Alexandersson.

De IJslander verwacht dat de selectie nog gaat veranderen voor de start van de tweede seizoenshelft. "Er is versterking op komst, maar het is vooral belangrijk dat ik het maximale uit de huidige kern haal", aldus de T1.

Alexandersson stond in het verleden aan het roer bij het Deense Lyngby BK en was ook assistent-trainer bij het Qatarese Al-Arabi SC en de IJslandse nationale ploeg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.