Schmidt (KAA Gent) kon ook naar Club Brugge en FC Metz: “Was niet correct”

Schmidt (KAA Gent) kon ook naar Club Brugge en FC Metz: “Was niet correct”

5 januari - 08:25 Laatste update: 08:31

Daniel Schmidt is de eerste winterversterking van KAA Gent. De Japanse doelman komt transfervrij over van Sint-Truiden VV. Afgelopen zomer kon hij echter ook naar Club Brugge én FC Metz.

Club Brugge moest wachten omdat STVV nog geen vervanger had, maar dat wilde Blauw-Zwart niet. Ook Turkije was een optie, maar dat wilde Schmidt zelf niet. “De kans was reëel dat ik tot de zomer zou moeten wachten op een nieuwe club. STVV heeft me nu toch in de winter al die kans gegeven. Ik speel in Gent op een hoger niveau, ik ben dus een gelukkig man", citeert Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk kwam ook FC Metz op de proppen. “Wat Metz deed, was niet correct. Was het de transfersom? Was ik te duur? Ik heb erover nagedacht, maar na die moeilijke maand oktober heb ik alleen nog vooruitgekeken. De kans was reëel dat ik tot de zomer zou moeten wachten op een nieuwe club. STVV heeft me nu in de winter toch de kans gegeven om mijn carrière nieuw leven in te blazen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.