'Charleroi moet pionnen verkopen na miljoenenverlies'

'Charleroi moet pionnen verkopen na miljoenenverlies'

6 januari - 17:16
3

Heel wat Belgische clubs hebben de voorbije jaren financiële problemen gekend. Dat zorgt ervoor dat er vaak spelers moeten worden verkocht om de balans positief te houden. Dat staat nu ook te gebeuren bij Sporting Charleroi.

Charleroi kon al negen jaar op rij groene cijfers voorleggen, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. In het boekjaar 2022/2023 leed het namelijk 6,7 miljoen euro verlies. Geen gigantisch probleem bij de Carolo's, dat nog steeds een eigen vermogen heeft van 11,5 miljoen euro. Toch hebben die cijfers ook een sportief gevolg.

Bij Sudpresse valt namelijk te lezen dat de club spelers zal moeten verkopen. Mogelijk nog niet in januari, maar komende zomer zal het zeker afscheid moeten nemen van enkele pionnen die de club geld kunnen opleveren.

Twee spelers worden al naar voren geschoven als potentiële vertrekkers: Adem Zorgane en Ken Nkuba. Beide spelers werden afgelopen zomer al gelinkt aan een vertrekt, maar bleven. Charleroi vond geen akkoord over Zorgane, terwijl Nkuba een zware blessure opliep en maanden buiten strijd was.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.