OFFICIEEL: Gent pakt uit, De Buffalo’s delen drie profcontracten uit aan talenten

OFFICIEEL: Gent pakt uit, De Buffalo’s delen drie profcontracten uit aan talenten

3 januari - 18:01

KAA Gent heeft maar liefst drie profcontracten officieel bekendgemaakt. De Buffalo’s hebben Bas Evers, Pablo Capilla Rivera en Javier Bares Fernandez officieel getekend. Het is voor alle drie de spelers hun eerste profcontract.

Gent heeft de 16-jarige doelman Evers getekend. Evers is al anderhalf jaar een Buffalo en keept ook bij de U16 van de Belgische Beloften. Gent geeft aan dat Evers erg goed kan meevoetballen. Afgelopen zomer werd Evers verkozen tot beste doelman in de KDB Cup U15.

Met Fernandez (17) heeft Gent een veelzijdige voetballer gecontracteerd. Fernandez kan als linksback en als centrale middenvelder uit de voeten. Fernandez zit samen met Evers in de U16 van Gent. De Buffalo’s prijzen Fernandez om zijn technische vaardigheid. Fernandez komt ook uit voor de Belgische Beloften U16.

Rivera is de derde jongeling die gecontracteerd is door Gent. De 16-jarige rechtervleugelverdediger heeft volgens Gent veel snelheid en offensieve kwaliteiten. Ook prijst Gent Rivera om zijn werklust, Rivera komt net als Fernandez en Evers ook in het U16 van Gent uit en de Belgische Beloften U16.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.