Kapitein van Bakayoko motiveert PSV'ers in recordjacht: 'Geschiedenis schrijven'

Kapitein van Bakayoko motiveert PSV'ers in recordjacht: 'Geschiedenis schrijven'

3 januari - 17:12

Het PSV van Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen, kan in januari een heel bijzonder record breken: dat van de meeste achtereenvolgende overwinningen vanaf de seizoenstart. Dat beseft aanvoerder Luuk de Jong zich maar al te goed. 

"Excelsior en FC Utrecht, dé reeks. Haha, dat leeft natuurlijk heel erg in de groep. Een serie van zeventien Eredivisie-duels op rij winnen, is maar één keer eerder gebeurd, dus we kunnen iets unieks presteren", vertelt De Jong in een uitgebreid interview met in Voetbal International. Als PSV de wedstrijden op 13 en 21 januari wint, heeft het achttien duels op rij vanaf de start van de competitie gewonnen. Dat zou een nieuw record zijn. 

"Wij kunnen geschiedenis schrijven en iets doen wat misschien nooit meer ingehaald wordt." Dat vertelt De Jong regelmatig tegen zijn teamgenoten. "Probeer ik ze daarin scherp te houden. Want wij kunnen heel veel mooie dingen neer gaan zetten met elkaar"

Op dit moment is het record van de meeste overwinningen sinds de start van het seizoen in handen van het PSV van 1987/1988. Die ploeg, onder leiding van Guus Hiddink, won zeventien competitieduels vanaf de start voordat er op 16 januari 1988 gelijk werd gespeeld tegen FC Twente. Dat seizoen won PSV de landstitel, de KNVB-beker én de Europa Cup 1.