Onuachu vanuit Turkije: ''Manier van omgaan met spelers bij Trabzonspor uniek''

Onuachu vanuit Turkije: ''Manier van omgaan met spelers bij Trabzonspor uniek''

3 januari - 13:45
1

Paul Onuachu speelt tegenwoordig in Turkije, bij Trabzonspor op huurbasis. De voormalig Gouden Schoen winnaar heeft het daar volkomen naar zijn zin. De ex-spits van KRC Genk is vooral lovend over de omgang bij de Turkse club.

De omgang met spelers is volgens Onuachu uniek. ''Als ik evalueer hoe clubs omgaan met hun spelers, kan ik duidelijk zeggen dat wat ik bij Trabzonspor heb meegemaakt, ik bij geen enkele andere club waar ik eerder speelde heb gezien. Het gaat niet alleen om mij, maar om iedereen; hun zorgniveau voor spelers is ongelooflijk'', vertelde Onuachu aan Sabah Spor.

Onuachu gaf ook een voorbeeld. ''Of het nu 2 of 3 uur 's nachts is, maakt niet uit, als je een probleem hebt en je belt, staat er binnen bijna 5 minuten iemand voor je deur om te helpen. Deze situatie is zeer indrukwekkend'', zei Onuachu.

Bovendien prijst de aanvaller de fans. ''Aan de andere kant zijn de fans van Trabzonspor ook geweldig. Bijvoorbeeld de ontvangst op de luchthaven gaf me veel zelfvertrouwen, en in het stadion is het hetzelfde. Ik ben hen zeer dankbaar voor hun steun'', aldus Onuachu.

Onuachu speelde in totaal 134 matchen voor KRC Genk en scoorde maar liefst 85 maal. Daarnaast gaf de Nigeriaanse spits ook 10 assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.