'Antwerp moet mogelijk in actie komen door Italiaanse interesse in Wijndal'

'Antwerp moet mogelijk in actie komen door Italiaanse interesse in Wijndal'

3 januari - 09:26
4

Owen Wijndal mag hopen op een Italiaanse transfer. Torino, de nummer tien van de Serie A, heeft de linksback van Ajax nog niet uit het hoofd gezet, meldt Tuttosport. Zo zou er na zes maanden al een einde kunnen komen aan zijn huurperiode bij Royal Antwerp FC.

Torino is naarstig op zoek naar een wingback, die de linkerkant kan bestrijken. In dat profiel past Wijndal volgens de Italianen. Het eerste contact zou reeds zijn gelegd. De elfvoudige international voor Nederland wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Antwerp, waar hij een vaste waarde is. The Great Old beschikt in principe tot komende zomer over zijn diensten, maar heeft naar verluidt geen optie tot koop.

Door de belangstelling van Torino heeft Wijndal er nu een transferoptie bij. Het is onbekend of de Italianen plannen hebben om hem al in de winter over te nemen van Ajax. Dan zou eerst de huurovereenkomst tussen de Amsterdammers en Antwerp beëindigd moeten worden. Torino mikt volgens Tuttosport ook op de komst van Josh Doig, een 21-jarige wingback uit Schotland van Hellas Verona.

De tweede club uit Turijn heeft blijkbaar een directe lijn richting de Bosuil. Eerder werd ook Jurgen Ekkelenkamp aan Toro gelinkt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.