VP's Elf van 2023: topclubs breed vertegenwoordigd, Koita is de vreemde eend

VP's Elf van 2023: topclubs breed vertegenwoordigd, Koita is de vreemde eend

1 januari - 23:00 Laatste update: 3 januari - 09:32
9

De teerlingen zijn geworpen. De voorbije kerstperiode ging VoetbalPrimeur.be op zoek naar het beste elftal uit de eerste twintig speeldagen van de Jupiler Pro League. Het resultaat van de stemming bij lezers én redactie brengt een ploeg voort waarbij elke club uit de huidige top-zes vertegenwoordigd is, met Aboubakary Koita als vreemde eend in de bijt. 

Ter herinnering: vijftig procent van het resultaat is bepaald door de stemmen van de lezers van VoetbalPrimeur.be, de andere helft is voor rekening van onze redactie. Het valt op dat de topclubs dezer dagen erg aan elkaar gewaagd zijn, aangezien het elftal geen duidelijke kleur mee krijgt. Koploper Union Saint-Gilloise mag dan riant aan de leiding gaan, een verpletterend overwicht levert dat niet op in VP's Elf van 2023. 

Als we de trainer mee rekenen, mogen Les Unionistes zich wel hofleverancier noemen, al moeten ze die eretitel delen met KRC Genk. Ook op de bank zit nog een heleboel kwaliteit, trouwens. Oh ja, enkel Sint-Truiden doorbreekt de hegemonie van de top-zes, meer bepaald in de persoon van Koita. De aartsgevaarlijke linksbuiten is de enige speler uit de middenmoot die het elftal haalt. Kevin Denkey van Cercle Brugge was er kort bij, maar moet vrede nemen met een rol als invaller.

VP's Elftal van de eerste seizoenshelft van 2023-2024:

Doel: Maarten Vandevoordt (Genk)
Verdediging: Daniel Muñoz (Genk), Tsuyoshi Watanabe (Gent), Jan Vertonghen (Anderlecht), Maxim De Cuyper (Club Brugge)
Middenveld: Bryan Heynen (Genk), Arthur Vermeeren (Antwerp), Cameron Puertas (Union)
Aanval: Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Mohamed Amoura (Union), Aboubakary Koita (STVV)

Bankzitters: Simon Mignolet (Club Brugge), Toby Alderweireld (Antwerp), Archie Brown (Gent), Sven Kums (Gent), Bilal El Khannouss (Genk), Anders Dreyer (Anderlecht), Kevin Denkey (Cercle Brugge)

Trainer: Alexander Blessin