'Tottenham verlengt met Sarr, maar Afrika Cup is een groot vraagteken'

'Tottenham verlengt met Sarr, maar Afrika Cup is een groot vraagteken'

1 januari - 11:31

Pape Matar Sarr gaat spoedig een nieuw contract ondertekenen bij Tottenham Hotspur, zo schrijft The Athletic. De middenvelder, die zondag de openingsgoal verzorgde tegen Bournemouth en later geblesseerd het veld moest verlaten, heeft een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis.

Sarr heeft zijn nieuwe contract nog niet ondertekend, maar er wordt snel witte rook verwacht. Spurs was vastberaden het contract van zijn basisspeler te verlengen, nadat het eerder ook Destiny Udogie langdurig aan zich wist te binden.

De middenvelder heeft zich opgewerkt tot een van de belangrijkere spelers onder trainer Ange Postecoglou. In twintig wedstrijden in de Premier League begon Sarr er tot dusver zestien in de basiself. Vorig seizoen begon hij nog slechts tweemaal in de basis. De goal tegen Bournemouth was zijn tweede van het seizoen, nadat hij in augustus ook trefzeker was in het met 2-0 gewonnen duel met Manchester United.

Door de blessure die Sarr opliep tegen Bournemouth is hij nog een vraagteken voor de Afrika Cup, waar hij normaliter met Senegal aan mee zou doen. Het toernooi, dat in Ivoorkust wordt gespeeld, zou wellicht te vroeg kunnen komen voor de talentvolle middenvelder, die aangeslagen naar de kant ging.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.