Engels recordhouder onder de indruk van applaus voor De Bruyne: “Nooit meegemaakt”

Engels recordhouder onder de indruk van applaus voor De Bruyne: “Nooit meegemaakt”

31-12-2023 18:30 Laatste update: 19:02
7

Neil Warnock (75) was te gast tijdens de match tussen Manchester City en Sheffield United. Warnock is recordhouder wanneer het gaat om het managen van professionele wedstrijden in Engeland als hoofdtrainer. Warnock stond maar liefst vier decennia aan het roer op meerdere niveaus in Engeland. Warnock was zeer onder de indruk van de staande ovatie die Kevin De Bruyne kreeg tijdens de 2-0 overwinning van Manchester City op Sheffield United.

De Bruyne werd bedolven onder een staande ovatie tijdens zijn warming up. De Rode Duivel is dicht bij zijn rentree. Vier maanden geleden werd De Bruyne nog geopereerd aan zijn hamstring. Volgens Warnock, die zelf 1028 matchen meemaakte als hoofdtrainer, moet de staande ovatie erg veel betekenen voor De Bruyne.

“Ik ben nog nooit ergens geweest waar 50.000 mensen een staande ovatie geven voor een wisselspeler tijdens zijn warming-up. Kevin moet hierdoor ontroerd zijn, hierdoor zal hij nog sneller terug willen keren om iedereen te laten zien wat voor kwaliteit voetballer hij is”, deelt Warnock via de officiële kanalen van Manchester City.

Warnock sluit af door te delen dat hij blij is dat Pep Guardiola De Bruyne niet inbracht tegen Sheffield. “Het was een koude dag, ik ben blij dat Guardiola hem niet wisselde. Als hij de volgende match tegen Huddersfield speelt, dan is het net alsof hij een lange vakantie heeft gehad, terwijl hij lang niet heeft gekregen. Sommige spelers komen sterker terug en De Bruyne heeft nog vier of vijf maanden dit seizoen, kans dat hij straks gaat excelleren”, sluit Warnock af.