Mogelijk Belgische doorbraak bij Juventus: Nonge weet hoe je moet voetballen

Mogelijk Belgische doorbraak bij Juventus: "Nonge weet hoe je moet voetballen"

31-12-2023 11:43
3

In binnen- en buitenland schieten de jonge, talentvolle Belgische voetballers de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Mogelijk wordt 2024 het jaar van de doorbraak voor Joseph Nonge Boende Ruiz. De jeugdspeler van Juventus heeft Max Allegri alvast kunnen bekoren.

Voorlopig wacht Nonge nog steeds op zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van Juve. In de lopende Serie A maakte onze landgenoot al tien keer deel uit van de selectie, maar invallen zat er nog niet in. Toch gelooft Allegri rotsvast in zijn talent. "We beschikken over jonge talenten die snel groeien. De volgende die ik in ons A-elftal hoop te zien, is Joseph Nonge", tekenden de Italiaanse media op uit zijn mond.

Tot dusver was het nog nét te vroeg om de jonge Belg te laten debuteren, aldus Allegri. "Hij moet nog een beetje bijgeschaafd worden, maar hij weet zonder twijfel hoe je moet voetballen." De achttienjarige Nonge zit nu al enkele jaren in Turijn. Op jongere leeftijd speelde hij als verdediger, maar nu kan hij het best uit de voeten als controlerende middenvelder. Hier en daar werd Nonge al vergeleken met Paul Pogba, voor wie Juve een opvolger zoekt. 

Voorlopig maakte Nonge zijn speelminuten nog bij de Next Gen van Juventus, die uitkomen in de Serie C. Ook bij de Belgische jeugdploegen is hij er vaak bij.