Manchester United sluit 2023 af met nederlaag tegen Nottingham

Manchester United sluit 2023 af met nederlaag tegen Nottingham

30-12-2023 20:32

Manchester United sluit 2023 af met een kater. The Mancunians gingen in het Premier League-duel bij Nottingham Forest met 2-1 onderuit. Daardoor dreigt de top-vijf verder uit zicht te raken.

United knokte zich op Boxing Day naar een 3-2 zege op Aston Villa na een knappe comeback. Rasmus Højlund was de matchwinner, maar de Deense spits moest zaterdag verstek laten gaan vanwege ziekte. Antony keerde daardoor terug in de basis. 

Ondanks de opleving tegen Aston Villa begon United zeer moeizaam aan de wedstrijd tegen Nottingham. Raphaël Varane leek de bal even in eigen doel te werken, maar Andre Onana schoot te hulp. Verder moest er lang worden gewacht op hoogtepunten. De eerste doelpoging van United kwam pas kort voor rust van Wan-Bissaka. Zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Matt Turner. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg, want ook de thuisploeg speelde niet veel klaar.

In de tweede helft haalde Ten Hag al snel Antony naar de kant, maar United bleef moeite houden om tot kansen te komen. Na 64 minuten ging het zelfs mis. Nicolás Domínguez stond zo vrij als een vogeltje en schoot beheerst raak: 1-0. Nottingham bewees The Mancunians echter een wederdienst. Turner schoof de bal in de voeten van Alejandro Garnacho, die goed het overzicht behield en Marcus Rashford bediende. De spits schoot in één keer raak.

Het bleek voor United niet het startsein voor een slotoffensief. Christian Eriksen was gevaarlijk, maar ditmaal vervulde Turner een positieve hoofdrol. Uit de counter die volgde sloeg Nottingham toe. Uitgerekend voormalig United-speler Anthony Elanga kreeg de bal bij Morgan Gibbs-White, die voor de 2-1 tekende.

United ging nog wel op zoek naar de 2-2, maar wist een nederlaag niet meer af te wenden. De positie van Ten Hag blijft zodoende ook bij het ingaan van het nieuwe jaar onderwerp van gesprek. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.