Ex-Club Brugge-spits Dost kreeg steun van Blind: Daar heb ik veel aan gehad

Ex-Club Brugge-spits Dost kreeg steun van Blind: "Daar heb ik veel aan gehad"

30-12-2023 16:07 Laatste update: 16:34

Voormalig Club Brugge-spits Bas Dost kreeg kort na zijn ineenzakking tijdens AZ - NEC een bericht van Daley Blind. Laatstgenoemde maakte iets soortgelijks mee en heeft net als Dost ook een hartkastje. Dat zijn voormalig Oranje-teamgenoot van zich liet horen, deed de spits naar eigen zeggen erg goed. 

Na het heftige moment, waarbij Dost ineenzakte, stuurde Blind als 'een van de eersten' een berichtje. "Hij stuurde me op de avond dat het gebeurde. Daar heb ik veel aan gehad", vertelt de 34-jarige spits in een openhartig en uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad

"Het geeft vertrouwen dat hij hetzelfde heeft doorgemaakt en helemaal teruggekomen is", vervolgt Dost, die de amibitie koestert om weer terug te keren op het voetbalveld. "De dag voor mijn operatie heb ik hem nog geappt. Het bericht dat hij terugstuurde, hielp me over een moeilijk punt heen. Heel fijn dat-ie dat deed", klinkt het. 

Dost hoefde er niet lang over na te denken toen hij op de afdeling hartbewaking in het AMC lag. 'Terwijl hij nog 24 uur per dag aan de monitor lag, had hij alweer zin om te voetballen', aldus het AD. In die periode werd de oud-speler van Club geholpen door sporcardiologen Nick Bijsterveld en Harald Jorstad. Zij behandelden ook Blind in het verleden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.