'KAA Gent brengt bod uit op FK Sarajevo-spits Oliveira'

'KAA Gent brengt bod uit op FK Sarajevo-spits Oliveira'

30-12-2023 14:01
4

KAA Gent ziet in de winter Tarik Tissoudali richting de Afrika Cup verhuizen, terwijl ook pionnen zoals Laurent Depoitre, Gift Orban en Hugo Cuypers komende zomer kunnen vertrekken. Een nieuwe spits is dus niet overbodig bij de Buffalo's, die hun vizier hebben gericht op een pion uit Bosnië-Herzegovina.

Het lokale medium Faktor weet namelijk dat Renan Oliveira op de verlanglijst staat van KAA Gent. De 26-jarige Braziliaan komt in Bosnië momenteel uit voor FK Sarajevo, waar hij in 32 partijen voorlopig goed was voor zeventien doelpunten en zes assists.

Met zijn prestaties heeft hij zich ook in de kijker gespeeld van Gent, dat naar verluidt zelfs al een bod van één miljoen euro heeft neergelegd voor de spits. Met dat bedrag hoopt het Sarajevo te kunnen overtuigen om Oliveira deze winter nog te laten gaan.

Daarmee kan de Braziliaan na amper één kalenderjaar alweer afscheid nemen van Sarajevo. Daarvoor kwam hij nog uit voor enkele clubs uit Oekraïen (Kolos Kovalivka, PFC Lviv), Litouwen (Zalgiris), Portugal (Gil Vicente) en Malta (San Gwann FC, Mosta FC).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.