'Iedereen bij Beerschot zal zich de haren uit het hoofd trekken door Kuyt'

'Iedereen bij Beerschot zal zich de haren uit het hoofd trekken door Kuyt'

30-12-2023 11:45 Laatste update: 11:54
8

K. Beerschot V.A. legt haar eieren in het mandje van Dirk Kuyt. De vrij onervaren Nederlander volgt Andreas Wieland op, die een aanbieding vanuit zijn thuisland Oostenrijk niet kon afslaan. Als speler scheerde Kuyt de hoogste toppen, maar als trainer moet hij toch nog alles bewijzen. Columnist Nico Dijkshoorn voorspelt een fiasco.

In zijn wekelijkse bijdrage aan Het Nieuwsblad heeft de Nederlander geen al te hoge pet op van Kuyt. Die laatste stond enkele maanden aan het roer van ADO Den Haag, zonder al te veel succes. 'Iedereen bij Beerschot zal zich binnen twee maanden de haren uit het hoofd trekken. Dirk is de zoveelste Nederlander waar je nooit meer van afkomt', verwijst Dijkshoorn ook onder meer naar Mark van Bommel, die eeneens aan de weg timmert in België. Klein detail: Van Bommel veroverde vorig seizoen wel de dubbel met Royal Antwerp FC ...

Bij Kuyt zal dat niet gebeuren, denkt Dijkshoorn. Hij stoort zich in de gedaanteverwisseling die de oud-aanvaller van onder meer Liverpool FC en Feyenoord heeft ondergaan. 'De zoveelste modieuze regenjas die langs de kant van het veld staat te doen alsof hij twee keer drie kwartier atoomsplitsing staat uit te leggen', klinkt het.

Als het van Dijkshoorn afhangt, is er dan ook slechts één conclusie mogelijk: Beerschot heeft een 'Kuyt in een zak' gekocht. Dat viel al op in zijn laatste jaar als speler bij Feyenoord, toen hij bij wisselbeurten mee coacht met hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. Wat er ook van zij, Beerschot gelooft wél in de capaciteiten van Kuyt. De Ratten beginnen straks in 2024 als gedeeld koploper in de Challenger Pro League. Op basis van het aantal gemaakte doelpunten geniet SV Zulte Waregem voorlopig het voordeel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.