De Winter en Genoa sturen koploper Inter met remise het nieuwe jaar in

29-12-2023 23:00

Internazionale heeft 2023 niet winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij het Genoa van Koni De Winter bleef de koploper van Italië steken op 1-1.

Bij Genoa was er een basisplaats voor De Winter, die bij de rust wel gewisseld werd. De eerste helft was weinig spectaculair, tot het aanbreken van de 42e minuut, toen aanvaller Marko Arnautovic de score opende. De Oostenrijker kon binnenwerken nadat Nicolò Barella al de paal raakte.

De bezoekers uit Milaan slaagde er ondanks de treffer niet in om de rust te halen met een voorsprong. Nog voor het aanbreken van de theepauze maakte de thuisploeg alweer 1-1. Centrumverdediger Radu Drăgușin, die begeerd zou worden door Tottenham Hotspur, kwam hoog en knikte raak uit een hoekschop.

Na rust probeerde Inter nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar de verdediging van Genoa hield stand. Ondanks de remise blijft de ploeg van Dumfries en co. nog wel koploper van de Serie A. Het gat met naaste achtervolger Juventus, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt vijf punten.