Ten Hag vreest niet voor ontslag en heeft nieuws: 'Verwachten veel spelers terug'

Ten Hag vreest niet voor ontslag en heeft nieuws: 'Verwachten veel spelers terug'

29-12-2023 19:25

Erik ten Hag lijkt niet bang voor een ontslag bij Manchester United. De Nederlandse manager weet dat de nieuwe eigenaren graag met hem door willen, zo laat hij weten in aanloop naar het Premier League-duel met Nottingham Forest van zaterdag.

De kritiek op Ten Hag neemt al maanden toe door teleurstellende resultaten. Toch geniet de ex-coach van Ajax naar eigen zeggen nog het vertrouwen op Old Trafford, waar de Britse miljardair Jim Ratcliffe zich voortaan met het sportieve beleid gaat bemoeien. Dat doet Ratcliffe samen met onder anderen Dave Brailsford, die naam maakte in het wielrennen.

"Zij willen met mij werken en ik wil met hen werken. Ze willen nu al graag om de tafel, maar daar heb ik nu geen tijd voor. Ik houd me nu vooral bezig met de wedstrijden", vertelt Ten Hag, die er alles aan doet om het tij te keren. United staat ondanks forse investeringen slechts zevende in de Premier League en is uitgeschakeld in de Champions League. Op tweede kerstdag boekten The Mancunians wel een zwaarbevochten zege op Aston Villa na een fraaie comeback.

Voor Ten Hag is er meer om zich aan vast te houden. Hij verwacht dat de volle ziekenboeg van United in januari leegloopt. "Halverwege januari verwachten we veel spelers terug. Mason Mount, Casemiro, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Harry Maguire", somt de trainer op. 

Manchester United neemt het zaterdag op tegen Nottingham. Op 8 januari volgt een duel met Wigan Athletic in de FA Cup, waarna de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur (14 januari) op het programma staat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.