'Danjuma (ex-Club Brugge) in het vizier van Olympique Lyon als huurtarget'

'Danjuma (ex-Club Brugge) in het vizier van Olympique Lyon als huurtarget'

29-12-2023 13:45 Laatste update: 13:57

Arnaut Danjuma wordt in Frankrijk gelinkt aan een overstap naar Olympique Lyon. Les Gones willen zich deze winter flink gaan roeren op de transfermarkt, na de dramatisch verlopen eerste seizoenshelft. De voormalig Club Brugge-aanvaller van Danjuma is één van de kandidaten voor de Fransen.

Door de slechte sportieve prestaties, maakt eigenaar John Textor vijftig miljoen euro aan transferbudget vrij voor Lyon. Volgens Foot Mercato is Danjuma één van de spelers die de Franse club daarmee wil aantrekken. Lyon is namelijk niet tevreden over de huidige buitenspelers, van wie er ook nog enkele naar de Afrika Cup zullen gaan.

Villarreal verhuurt Danjuma momenteel aan Everton, maar bij The Toffees is de Nederlander geen vaste waarde. Olympique Lyon hoopt op een huurdeal met een optie tot koop die niet hoger is dan vijftien miljoen euro. Als dat niet lukt, zouden de Fransen ook akkoord gaan met een kale huur. Het halen van Danjuma wordt überhaupt niet makkelijk voor Lyon: het zal dus Danjuma, Everton én Villarreal dus moeten overtuigen van de deal.

Doordat de voormalig aanvaller van Club Brugge dit seizoen nog niet voor Villarreal speelde, is een nieuwe overgang op papier wel mogelijk.

Danjuma speelde van 2018 tot en met 2019 in totaal 25 matchen voor Club Brugge en wist daarin 6 maal te scoren en 4 assists te geven.