Selectie Senegal bekend, N'Diaye en Fadiga blijven bij Anderlecht en Gent

Selectie Senegal bekend, N'Diaye en Fadiga blijven bij Anderlecht en Gent

29-12-2023 13:15 Laatste update: 17:58
10

De selectie van Senegal voor de Afrika Cup is bekendgemaakt. Geen enkele speler uit de Jupiler Pro League is opgeroepen, waardoor Moussa N'Diaye en Noah Fadiga tijdens het toernooi bij RSC Anderlecht en KAA Gent blijven spelen.

N'Diaye, die nog nooit voor het nationale team van Senegal heeft gespeeld, had zijn debuut kunnen maken tijdens de Afrika Cup. De linkervleugelverdediger van RSC Anderlecht was namelijk opgenomen in de voorselectie.

Hetzelfde geldt voor Noah Fadiga. De 24-jarige rechtervleugelverdediger van KAA Gent, geboren in Brugge en van Senegalese afkomst, heeft ook nog nooit voor het Senegalese nationale team gespeeld, ondanks dat hij deel uitmaakte van de voorselectie. Hij zal eveneens in België blijven.

Wel in de selectie opgenomen is Krépin Diatta. De rechtervleugelverdediger verhuisde in 2021 voor ongeveer 17 miljoen euro van Club Brugge naar AS Monaco.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.