De Winter met oog op EK: ''Als ik in de België speelde, was mijn kans groter''

De Winter met oog op EK: ''Als ik in de België speelde, was mijn kans groter''

29-12-2023 09:40
7

Koni De Winter is op dreef in de Serie A en zou graag een kans krijgen bij de Rode Duivels. Volgens De Winter is het echter niet zo gemakkelijk om jezelf in de kijker te spelen, zoals dat het geval zou zijn als je in België speelt.

De Winter werd gevraagd of hij al geselecteerd zou zijn als hij bij een Belgische topclub speelde. ''De Belgische competitie is sowieso makkelijker om te volgen'', vertelde De Winter aan Het Nieuwsblad.

De verdediger sprak ook over de invloed van publieksdruk. ''Als een speler het in België een paar wedstrijden goed doet, wordt meteen de vraag gesteld of die zijn kans niet moet krijgen bij de Rode Duivels.  Ik denk dus wel dat mijn kans groter zou zijn, ja'', zei De Winter.

De Winter was al heel dichtbij een selectie. ''Bij de vorige interlandperiodes kreeg Genoa voor mij al aanmeldingsbrieven voor de beloften én de A-ploeg. Ik was dus back-up voor het geval er een verdediger geblesseerd zou raken'', aldus verdediger.

De Winter valt dit seizoen bij Genoa op als een flexibele verdediger en heeft daardoor onlangs interesse gewekt van AC Milan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.