United kopzorgen: Onana geselecteerd

United heeft opnieuw een keepers-probleem: Onana weg naar Afrika Cup

28 december om 13:41

André Onana maakt deel uit van de definitieve Afrike Cup-selectie van Kameroen. Als een verrassing komt het niet, maar dat maakt de keepersproblematiek voor Erik ten Hag er niet minder groot op. De manager van Manchester United moet zijn vaste doelman daardoor enkele weken tot een maand missen. 

Onana geldt als de beste doelman van Kameroen, dus deelname aan de Afrika Cup werd ook wel verwacht. Wel raakte hij vorig jaar tijdens het WK in Qatar nog gebrouilleerd met bondscoach Rigobert Song. Onana zei kort daarop zelfs te stoppen als international, maar inmiddels is het weer koek en ei. 

Ten Hag moet Onana sowieso missen voor de topper tegen Tottenham Hotspur op 14 januari. Ook Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge), die geselecteerd is door de Marokkaanse voetbalbond, is dan niet van de partij. Waarschijnlijk staat Altay Bayindir onder de lat bij afwezigheid van Onana. De Turkse international werd aan het einde van de zomerse transferwindow gepresenteerd op Old Trafford. Ook Tom Heaton staat nog onder contract bij United, en geldt dus als een optie.

Kameroen is op de Afrika Cup ingedeeld in een groep met Gambia, Senegal en Guinee. De eerste wedstrijd van De Ontembare Leeuwen wordt afgewerkt op 15 januari, tegen Gambia.