Mazzu na Charleroi-Mechelen: “Mijn spelers hebben ballen getoond”

Mazzu na Charleroi-Mechelen: “Mijn spelers hebben ballen getoond”

28-12-2023 12:46

Felice Mazzu kan opgelucht ademhalen nu Charleroi uit de degradatiezone is geklommen na een 3-1 overwinning op KV Mechelen. Hij was tevreden met het resultaat en prestaties van zijn spelers en benadrukte hoe cruciaal het was om te zien dat de groep met hem en de staf verder wilde. 

Mazzu prees de moed van zijn team in een lastige situatie en onder druk, terwijl hij benadrukte hoe belangrijk vertrouwen is voor succes. "Het eerste wat je moet weten als je in onze situatie zit, is of de groep met mij en de staf verder wil. Ik denk dat ze dat vanavond hebben laten zien”, aldus Mazzu.

“Ze hebben het ook laten zien op minder positieve momenten in eerdere wedstrijden. Vandaag speelden ze een complete wedstrijd en ik denk dat dat het belangrijkste is voor een coach”, getuigt de trainer, geciteerd door RTBF. “Zelfs als we niet hadden gewonnen, zou ik, gezien de manier waarop mijn team vandaag presteerde, net zo blij zijn geweest met onze toekomst.” 

“Mijn spelers hebben vandaag hun ballen getoond”, besluit Mazzu. Met de pauze in zicht en een lastige reis op bezoek bij Antwerp voor de boeg, vertrekt Mazzu nu wat meer ontspannen op vakantie, wetende dat zijn team zich in een betere positie bevindt.