'Newcastle gaat zich aanmelden bij Manchester City voor Phillips (28)'

'Newcastle gaat zich aanmelden bij Manchester City voor Phillips (28)'

27-12-2023 21:29

Newcastle United gaat in januari een poging doen om Kalvin Phillips voor een halfjaar te huren van Manchester City, meldt The Telegraph. De 28-jarige middenvelder is onder manager Pep Guardiola op een zijspoor beland.

Phillips was tot medio 2022 een dragende kracht bij Leeds United, toen hij voor vijftig miljoen euro werd overgenomen door City. In het Etihad Stadium komt de 31-voudig international van Engeland niet uit de verf en dus mag hij al dan niet tijdelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging. Newcastle wil in de tweede seizoenshelft graag met Phillips in zee en zoekt toenadering zodra de markt op 1 januari open gaat, klinkt het.

Newcastle staat op het punt de winst- en duurzaamheidsregels in Engeland te overtreden, waardoor het niet mogelijk is om Phillips definitief los te weken bij City. The Magpies hebben naar verluidt al in gedachte met welke constructie de middenvelder moet overkomen, zodat het voor alle partijen acceptabel is. 

Bij City ligt Phillips nog vast tot de zomer van 2028. Dit seizoen maakte hij in vier Premier League-wedstrijden zijn opwachting, in allen als invaller.