Gboho (Cercle) wil resultaat neerzetten tegen Anderlecht: Niets is onmogelijk

Gboho (Cercle) wil resultaat neerzetten tegen Anderlecht: "Niets is onmogelijk"

26-12-2023 20:10
4

Cercle Brugge speelt woensdagavond tegen RSC Anderlecht de laatste match van het kalenderjaar in de Jupiler Pro League. Topschutter Kévin Denkey ontbreekt door het overlijden van zijn moeder. Toch wil Cercle een resultaat neerzetten tegen de Brusselaars en het rekent daarvoor op man in vorm Yann Gboho.

Enkel bij de overwinning tegen Gent en het gelijkspel tegen Club Brugge slaagde Cercle erin om punten te pakken tegen een ploeg uit de top zes. "Als we daar willen blijven staan, zullen we toch eens een grote ploeg moeten kloppen", aldus Gboho in Het Nieuwsblad. "Het zou mooi zijn als het nu wel eens zou lukken. ­Anderlecht is sterk bezig, dat ­weten we en we hebben nu wat tegenslag, maar niks is on­mogelijk."

Gboho was de laatste weken, samen met Denkey, dé man in vorm bij Cercle Brugge. Ondanks hij vaak de man met de meeste dreiging is, zou de Fransman vaker tot scoren willen komen. "Dat valt inderdaad wat tegen ja. Ik zou beslissender moeten zijn", aldus Gboho.

Tegen KV Kortrijk zette Gboho wel twee assists achter zijn naam. "Dat is leuk voor mijn statistieken. De coach zet mij daarvoor ook op het terrein, maar scoren is soms net nog iets plezanter", zegt Gboho. De 22-jarige Fransman geeft er de voorkeur aan om centraal op het middenveld te spelen. "Ik vind dat ik daar de grootste inbreng heb, maar veel hangt ook af van de omstandigheden en het wedstrijdplan", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.