'Benfica bepaalt torenhoog prijskaartje voor Manchester United-target'

'Benfica bepaalt torenhoog prijskaartje voor Manchester United-target'

25-12-2023 19:07
2

Benfica is niet van plan groeibriljant João Neves zomaar te verkopen aan een Europese grootmacht. De negentienjarige middenvelder, dit seizoen een vaste waarde bij O Glorioso, staat volgens Engelse tabloids op de radar bij Manchester United.

Dat er interesse in Neves is, is niet vreemd. De drievoudig international van Portugal is op jonge leeftijd al niet meer weg te denken uit de ploeg van trainer Roger Schmidt. United zou de controleur op het oog hebben en mogelijk willen toeslaan als Casemiro gaat vertrekken. Benfica-voorzitter Rui Costa neemt al een voorschot op een mogelijk bod uit Engeland.

Costa houdt zijn poot stijf en wijst naar de afkoopclausule, meldt het Portugese A Bola. Die is honderd miljoen euro, wat betekent dat Neves niet voor minder zal mogen vertrekken. Neves ligt nog tot de zomer van 2028 vast bij Benfica.

Zondag werd bekend dat Sir Jim Ratcliffe 25 procent van de aandelen van United heeft gekocht. Met zijn bedrijf INEOS gaat hij de sportieve lijnen uitzetten. Ratcliffe zal dus gaan bepalen of Neves die honderd miljoen euro waard is, of dat United afhaakt.