Degryse hard over arbitrage na Anderlecht – Genk: “De VAR steekt ref in de shit”

Degryse hard over arbitrage na Anderlecht – Genk: “De VAR steekt ref in de shit”

24-12-2023 17:20 Laatste update: 17:25
76

Marc Degryse steekt zijn mening niet onder stoelen of banken na de match tussen RSC Anderlecht en KRC Genk. Degryse uit zich zeer kritisch op de arbitrage onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen, nadat Genk in de eerste helft de strafschop niet mocht overnemen. Uiteindelijk won Anderlecht met 2-1 in het Lotto Park.

Degryse baalt ervan dat hij het opnieuw over de arbitrage moet hebben na de match tussen Anderlecht en Genk. “Echt waar: het loopt de spuigaten uit. Ik heb alle begrip voor Racing Genk dat ze ontploffen. Hun frustraties zijn gegrond. Als je Verschaeren daar niet ziet, dan houdt het op. Dat valt niet uit te leggen. Dan is Boterberg niet bekwaam om daar te zitten, sorry”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse geeft aan dat de scheidsrechters wel geschorst kunnen worden na de match tussen Anderlecht en Genk, maar volgens hem is dat een tijdelijke maatregel. “Het hele korps, zelfs onze zogenaamd beste scheidsrechters, zijn niet op niveau. Ik ga absoluut niet mee in het verhaal dat er clubs worden bevooroordeeld. Het is gewoon een gebrek aan kwaliteit”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door te melden dat de arbitrage opnieuw een slechte beurt maakt in de Jupiler Pro League. “Hebben ze meer training nodig? Zijn ze niet bij de les of te nerveus? Eén ding is zeker: de VAR heeft de ref weer in de ‘shit’ gestoken. Het Belgisch voetbal, en zeker het scheidsrechterskorps, maakt alweer een slechte beurt”, besluit Deegryse.