Mazzu geraakt met Charleroi maar niet weg onderin: Dat is werk voor niets

Mazzu geraakt met Charleroi maar niet weg onderin: "Dat is werk voor niets"

24-12-2023 11:15
1

Het degradatiespook blijft rondwaren in Charleroi. Ook op het veld van Sint-Truiden gingen De Zebra's de boot in, nu al de negende nederlaag van het lopende seizoen. Felice Mazzu weet in ieder geval al waar het schoentje knelt.

Sporting Charleroi moest in minuut 84 de enige tegentreffer van de partij slikken, op naam van Jarne Steuckers. Die was verdiend, al vond Mazzu dat zijn ploeg ook tot de nodige kansen had kunnen komen. "Voor mij is het simpel. We moeten meer trappen naar doel", luidt zijn analyse bij Sporza.

Aan de opbouw schort er niet al te veel, vindt Mazzu. "We combineren wel op de kleine ruimte, maar dat is werk voor niets. We kunnen nooit een goal scoren op die manier", spuwt hij zijn gal. Als je dan zelf ook nog eens de fout in gaat, wordt het lastig om wedstrijden te winnen. "Zelf moeten we wel onze kansen goed uitspelen en eigenlijk op 0-1 komen. Daar moeten we aan werken."

De tijd begint stilaan te dringen voor Charleroi. Momenteel staat het dertiende met achttien punten, wat betekent dat het virtueel moet deelnemen aan de Degradatie Play-Offs. De voorsprong op rode lantaarn KV Kortrijk bedraagt wel tien punten, toch zal Mazzu pas gerust zijn als zijn Carolo's in de middenmoot terecht komen.