Westerlo toont zich geen degradatiekandidaat op Antwerp: Geen schrik

Westerlo toont zich geen degradatiekandidaat op Antwerp: "Geen schrik"

24-12-2023 10:44 Laatste update: 10:54
1

Onderaan de stand telt elk puntje, zeker als je dat kan behalen op het veld van de regerende landskampioen. Toch viel er ontgoocheling af te lezen op de gezichten bij KVC Westerlo, dat ondanks een 1-2-voorsprong nog een gelijkspel moest toestaan in de laatste minuten tegen Royal Antwerp FC. Arthur Piedfort drukte die gemengde gevoelens uit.

De verdediger had liefst van al gejuicht om een 1-2-overwinning op de Bosuil. "Er zat meer in. Jammer dat die goal op het einde valt", liet hij zijn frustratie merken bij Sporza. Westerlo presenteerde zich prima bij Antwerp. Dankzij twee treffers van Lucas Stassin klom het in de tweede helft zelfs op voorsprong. Enkel gelegenheidsspits Toby Alderweireld kon daar nog iets aan veranderen.

Piedfort legt uit met welke ingesteldheid Westerlo naar Deurne-Noord afreisde. "Ons plan was om ons voetbal te spelen en hoog druk te zetten. Het is niet omdat we onderaan staan, dat we gaan inzakken. We wilden tonen dat we geen schrik hadden", aldus onze landgenoot. Slechts één puntje in plaats van drie dus, maar toch deed Westerlo daar een goeie zaak mee. Vanaf het nummer tien in de rangschikking verloren alle andere ploegen immers. De Kemphanen staan nu twaalfde met achttien punten, acht meer dan rode lantaarn KV Kortrijk.

Voor Piedfort was het duel op de Bosuil overigens extra speciaal. Zijn vader was namelijk aanwezig, vanuit de business seats dan nog. "Papa is een grote fan van Antwerp, maar ik denk dat hij vandaag wel voor mij supporterde", verklaarde hij nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.