Burnley en Kompany stijgen in het klassement dankzij knappe treffer van Berge

23-12-2023 17:57 Laatste update: 17:59
4

Burnley en Vincent Kompany weten weer wat winnen is. De ploeg begon als nummer laatst aan de wedstrijd, maar wist weer te stijgen in het klassement na een deugddoende zege tegen Fulham.

Makkelijk was het nochtans niet voor Kompany en de zijnen. De Londenaren waren baas in de eerste helft van de partij, met het meeste balbezit en de meeste kansen. Fulham schoot maar liefst twaalf keer naar doel, maar wist daaruit geen verdiende eerste treffer te scoren.

Tegen de filosofie van Kompany in dacht men bij Burnley voornamelijk aan verdediger, maar dat leverde deze keer wel op. De bezoekers gaven ook in de tweede helft de bal aan Fulham, maar wisten deze keer wel kansen te creëren én zelfs te scoren.

Net na de pauze was het Wilson Odebert die voor de verrassende 0-1 zorgde, waarna Fulham op zoek ging naar die gelijkmaker. Die kwam er echter niet, al werd er aan de overzijde toch nog gescoord. Uitblinker Odebert bediende Sander Berge (ex-KRC Genk), die de 0-2 eindstand op het scorebord kon zetten.

Door die zege springt Burnley over Sheffield United naar de voorlaatste plek in de stand. Het staat echter nog steeds drie punten verwijderd van Nottingham Forest, dat op een veilige zeventiende plek staat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.