UPDATE: Openda krijgt nieuwe ploegmakker: Elmas komt over voor €25 miljoen

UPDATE: Openda krijgt nieuwe ploegmakker: Elmas komt over voor €25 miljoen

20-12-2023 11:06 Laatste update: 22-12-2023 09:00

Rode Duivel Loïs Openda krijgt volgens transferexpert Fabrizio Romano een nieuwe ploegmakker bij RB Leipzig. Eljif Elmas wordt de eerste winteraankoop van RB Leipzig. De middenvelder uit Noord-Macedonië komt over van Napoli voor een bedrag van 25 miljoen euro.

De deal is qua persoonlijke voorwaarden al rond met Elmas en ook de clubs zijn er inmiddels bijna uit. De middenvelder uit Noord-Macedonië zal, als alles goed loopt, deze winter al de overstap maken naar Duitsland en zo een nieuwe teamgenoot worden van Openda. De twee zouden qua positie normaal gezien geen concurrenten worden, aangezien Elmas van origine een nummer 10 is. De laatste jaren speelt hij echter steeds meer als centrale middenvelder, waardoor hij voornamelijk wordt gehaald als vervanger van Emil Forsberg.

Elmas is op dit moment nog geblesseerd, maar hij wordt in januari weer terug verwacht. De 24-jarige middenvelder maakte in de zomer van 2019 voor 16,2 miljoen euro de overstap van het Turkse Fenerbahçe naar Napels. Daar werd hij in veel seizoenen een vaste waarde voor de Italianen. In die vier jaar speelde hij 189 officiële duels voor Napoli, waarin hij negentien keer wist te scoren.

UPDATE: Volgens Romano zou de transfer nu ook helemaal in kannen en kruiken zijn. De clubs zijn nu ook tot een akkoord gekomen nadat Elmas er al eerder uit was geraakt met zijn nieuwe Duitse club. Leipzig zal 25 miljoen euro betalen voor de Macedoniër.

Volgens Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis kwam de club tot het besluit om hem te verkopen omdat zijn verwachtingen rond speeltijd te hoog zouden liggen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.