Man City heeft Doku en Haaland niet nodig en verslaat Urawa Red Diamonds

19-12-2023 21:24

Manchester City heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Champions League-winnaar was een maatje te groot voor Urawa Red Diamonds: 0-3.

De Premier League-topclub, dat geen beroep deed op Jeremy Doku en Erling Haaland, hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, hoewel de openingstreffer nog even op zich liet wachten. Kort voor rust maakte Marius Hoibraten een eigen doelpunt. Op de voorsprong van het dominante City viel desondanks weinig af te dingen. Mateo Kovacic verdubbelde de marge al snel in de tweede helft, op aangeven van Kyle Walker.

Bernardo Silva gooide het duel op het uur helemaal in het slot met de 0-3. Daar bleef het ook bij. In de finale neemt Manchester City het op tegen Fluminense. Die wedstrijd wordt vrijdag gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.