Vanhaezebrouck over VAR: ''Geld is probleem, als de Pro League wil investeren''

Vanhaezebrouck over VAR: ''Geld is probleem, als de Pro League wil investeren''

19-12-2023 07:15 Laatste update: 09:09
58

Aan discussie over de VAR is geen gebrek de laatste speelronden. Jupiler Pro League-trainers bespraken de VAR tijdens de uitreiking van de Trofee Raymond Goethals, die door Hein Vanhaezebrouck gewonnen werd. De winnaar van de prijs voor beste trainer van 2023 ziet graag investeringen in technologie.

De trainer ziet een oplossing voor de Jupiler Pro League. ''Het analysesysteem van de Champions League, dat is de oplossing voor buitenspel. Wanneer de lijn getrokken wordt bij ons, weet je niet of de bal al is vertrokken of niet'', vertelde de trainer van KAA Gent aan Het Belang van Limburg.

Er is echter wel een obstakel om te investeren. ''Geld is altijd het probleem, als de Pro League wil investeren. De grote clubs hebben meer middelen, die willen dat wel. Maar de kleinere clubs hebben het al zo moeilijk. Als ze daar nu ook al geld in moeten steken'', aldus Vanhaezebrouck.

KAA Gent staat momenteel op de derde plek in de Jupiler Pro League en heeft alleen RSC Anderlecht en Union SG voor zich.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.