De Mil kondigt grote verandering aan bij Westerlo: Anders kan dat niet

De Mil kondigt grote verandering aan bij Westerlo: "Anders kan dat niet"

20-12-2023 16:00
4

Rik De Mil nam eerder deze week afscheid van Club Brugge en ging aan de slag bij KVC Westerlo. Zijn eerste wedstrijd met de Kemphanen wist hij alvast te winnen. De komende weken zal hij ook enkele belangrijke beslissingen gaan maken over zijn spelerskern.

Zo lijkt men bij Westerlo afscheid te gaan nemen van enkele spelers. De Mil volgt het voorbeeld van Ronny Deila, die eerder aangaf dat de kern van Club Brugge te groot is. De Mil wil nu hetzelfde realiseren bij Westerlo en snoeien in de kern.

De coach wil namelijk elke speler in zijn kern individueel kunnen benaderen. “Daar wil ik élke dag mee bezig zijn. Dat kan niet als ik 30 jongens heb", klinkt het in Gazet van Antwerpen. "Als je te veel je aandacht en tijd moet spreiden, dan gebeurt dat maar half", legt hij uit.

De Mil staat erom bekend om graag met de jeugd te werken, dus voor hen maakt hij nog een uitzondering. "Als er een paar jonge gasten tussen zitten, mag de groep van mij best wat ruimer zijn", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.