Kompany over terugkeer Foster (ex-Westerlo) bij Burnley: “Was een verrassing”

Kompany over terugkeer Foster (ex-Westerlo) bij Burnley: “Was een verrassing”

17-12-2023 16:23
1

Vincent Kompany zag bij Burnley FC Lyle Foster (ex-KVC Westerlo) terugkeren. Foster kampte met mentale problemen waardoor de spits een periode niet inzetbaar was. Foster kwam in de tweede helft het veld binnen bij The Clarets tegen Everton, uiteindelijk verloor Burnley thuis met 0-2 van Everton.

Kompany was verrast dat Foster alweer inzetbaar was voor Burnley na zijn mentale klachten. “Voor ons was het ook een verrassing. We hadden niet verwacht dat hij alweer terug kon keren. Maar de experts hebben gemeld dat het belangrijk is dat Foster in zijn natuurlijke omgeving blijft”, deelt Kompany via de officiële kanalen van Burnley.

Kompany vertelt verder over het belang van voetbal bij de spits van Burnley. “Voetbal is onderdeel van zijn leven, hij moet dat doen om gelukkig te zijn. We zijn overal klaar voor en je kon zien hoeveel indruk Foster maakte in de tweede helft”, deelt Kopmany.

Kompany geeft wel aan dat Burnley nog niet volledig op de spits mag rekenen. “Het is belangrijk dat we niet in de war raken. We kunnen hem nu niet heel de wereld over laten vliegen. We volgen wat de medische experts zeggen, we pakken het stap voor stap op”, vertelt Kompany.

Kompany sluit af door het belang van vertrouwen te benadrukken bij Burnley en Foster. “Hij blijft met het team, met mensen die hij als vrienden ziet. Zo houden we zijn wereld erg klein, hiermee zit hij op een goede plek. Dit is onderdeel van zijn herstel”, besluit Kompany.