'Kompany wil opnieuw shoppen in JPL, Burnley gaat voor KAA Gent-pion'

'Kompany wil opnieuw shoppen in JPL, Burnley gaat voor KAA Gent-pion'

20-12-2023 21:45
16

Vincent Kompany is met Burnley de voorbije jaren meermaals gaan shoppen in ons land. Hij haalde spelers van onder meer Standard, Cercle Brugge en RSC Anderlecht in huis. Komende winter zou hij graag een speler weghalen bij KAA Gent.

Volgens The Daily Mail heeft Burnley namelijk het vizier gericht op Archie Brown. De 21-jarige Engelsman werd afgelopen zomer nog maar in huis gehaald door Gent en was al snel meteen een basispion bij de Buffalo's. Dat heeft ook Kompany opgemerkt, die Brown in huis wil halen.

Er is echter nog meer Engelse interesse voor Brown, die in het verleden uitkwam voor Derby County. Zo denken ook Everton en tweedeklasser Leeds United aan zijn komt, terwijl ook ploegen uit de Bundesliga en de Serie A Brown op het lijstje hebben staan.

De kans dat Gent de linkspoot deze winter al laat gaan, is echter klein. Brown heeft bij Gent nog een contract tot medio 2027 en heeft de club naar verluidt zo'n vier miljoen euro gekost. Hij kan dus enkel bij een groot veelvoud daarvan vertrekken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.