Mazzu voor duel met Standard: “Weet niet of winnen alles zou veranderen”

Mazzu voor duel met Standard: “Weet niet of winnen alles zou veranderen”

16-12-2023 12:45
2

Charleroi staat voor een cruciale confrontatie op speeldag achttien van de Pro League tegen Standard. Met een moeilijk seizoen en een dertiende positie in de competitie, is coach Felice Mazzu toch vol vertrouwen ondanks de uitdagende situatie. 

"We vertrouwen sterk op alles wat positief is," verklaart hij, geciteerd door RTBF. "Toen we deze week debriefden, hebben we veel goede dingen laten zien. Lopen naar voren, lopen naar achteren, situaties die in doelpunten hadden kunnen resulteren als we onze laatste pass niet hadden gemist. Daar moeten we op voortbouwen, want er zijn veel goede dingen."

Met een stevige focus op de mentaliteit en een sterke wil om te winnen, benadrukt Mazzu het belang van deze wedstrijd tegen Standard, vooral gezien de huidige positie van Charleroi in de competitie. "Ik weet niet of winnen bij Standard alles zou veranderen”, geeft Mazzu toe. “Maar in elk geval willen we daar echt ten strijde trekken. Het is een belangrijke wedstrijd voor de club, de spelers en de fans. Iedereen weet dat er een eeuwige, historische rivaliteit is."

Mazzu benadrukt twee essentiële elementen voor succes tegen Standard: een solide defensieve houding en mentale kracht. Hij erkent de uitdaging die hun tegenstander biedt en legt de nadruk op het vermijden van fouten en het behouden van vastberadenheid. "Ten eerste moeten we geen goals weggeven aan onze tegenstanders, fouten vermijden en minder risico's nemen in gevaarlijke gebieden. Ten tweede moeten we mentaal sterk zijn en nooit opgeven.”