De KBVB heeft minder budget voor de nieuwe CEO

'KBVB let op de centen, nieuwe CEO moet het doen met de helft'

13 december om 07:15
Laatste update: 13 december om 07:26

Als alles volgens plan verloopt, dan wordt volgende week duidelijk wie de nieuwe CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wordt. Wat nu al duidelijk is, is dat de opvolger van Peter Bossaert niet zo goed zal verdienen als zijn voorganger. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Peter Bossaert verdiende 500.000 euro bruto bij de KBVB, en daarbij is de potentiële jaarbonus van 100.000 euro bruto nog niet opgeteld. Deze bonus greep Bossaert elk jaar.

De situatie is nu echter anders. De Rode Duivels presteerden niet naar verwachting op het afgelopen WK, en de KBVB heeft daardoor minder inkomsten. De minnelijke schikking met Bossaert was ook een flinke financiële aanslag. Naast het versmallen van de staf bij de KBVB, gaat de nieuwe CEO daardoor minder verdienen.

Het zou gaan om ongeveer een halvering van het budget ten opzichte van het budget dat beschikbaar was voor Peter Bossaert. De precieze cijfers zijn nog onbekend.

Op de kandidatenlijst staan onder andere Peter Willems, Manu Leroy en Philippe Rosier. Vermoedelijk zijn er ook nog andere namen in de strijd om de positie, maar die blijven vooralsnog onder de radar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.