Ankaragücü-preses 'diep bedroefd' na mishandelen arbiter

'Ankaragücü-preses is 'diep bedroefd' na mishandelen Turkse arbiter'

12 december om 19:00

Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca trekt het boetekleed aan na zijn aanval op scheidsrechter Halil Umut Meler na het duel met Rizespor. In een verklaring maakt de preses bekend dat hij opstapt bij de Süper Lig-club.

Samen met enkele bestuursgenoten stormde Koca na afloop het veld op. Hij trof Meler met een vuistslag in het gezicht, waarna die laatste naar de grond ging. De Turkse bond besloot de Süper Lig tot nader order stil te leggen, terwijl de Ankaragücü-voorzitter is gearresteerd. Vanuit de gevangenis stelde hij een verklaring op, die door zijn advocaat is voorgelezen.

"Ik bied mijn excuses aan het hele land aan voor mijn gedrag richting scheidsrechter Halil Umut Meler, maar vooral aan de leidsman en zijn familie", laat Koca weten. "Hoe groot de fout of het onrecht ook is, niets kan het geweld - waarvan ik de dader ben - legitimeren of verklaren. Sportvelden moeten het toneel zijn van een eerlijke strijd. Elk gedrag dat een schaduw werpt over fair play hoort daar niet thuis. Ik schaam mij enorm dat ik precies het tegenovergestelde heb veroorzaakt."

"Daarom neem ik ontslag als voorzitter van Ankaragücü, om verdere schade voor de club, de fans en mijn familie te voorkomen", gaat Koca verder. "Ik hoop dat dit incident, dat ik meer dan wie dan ook niet kan accepteren, een reden zal zijn om onze voetbalgemeenschap te zuiveren van fouten, tekortkomingen en de cultuur van geweld. Tegelijkertijd hoop ik dat de structurele problemen van het Turkse voetbal realistischer zullen worden besproken vanwege dit ernstige incident dat ik heb veroorzaakt."

Korca besluit zijn verklaring door te stellen dat hij 'diep bedroefd' is. Arbiter Meler liet eerder op de dag nog weten dat de preses hem vertelde 'te zullen doden'.