Turkse arbiter doet schrijnende verhaal

Aangevallen Turkse arbiter doet verhaal: 'Hij zei dat hij me zou doden'

12 december om 15:25
Laatste update: 12 december om 16:17

Scheidsrechter Halil Umut, die maandag werd aangevallen door Ankaragücü-president Faruk Koca, heeft vanuit het ziekenhuis zijn verhaal gedaan. Het bizarre en tevens trieste incident zorgde ervoor dat de Turkse competitie tot nadere orde is stilgelegd

Na het laatste fluitsignaal bij Ankaragücü - Rizespor (1-1) escaleerde het volledig. Koca viel samen met andere bestuursleden arbiter Umut aan. De leidsman werd geslagen, en toen hij op de grond leeg kreeg hij enkele trappen. Umut liep daarbij verwondingen aan zijn lichaam op. "Voorzitter Koca sloeg me recht onder het linkeroog en zo viel ik op de grond. Daarna kreeg ik nog vele trappen in mijn gezicht en in andere delen van mijn lichaam", vertelt hij aan de Turkse minister van Binnenlandse Zaken. 

"Ik hoorde Koca ook roepen naar mij en mijn collega’s dat het 'gedaan' zou zijn met mij. Toen hij zich naar mij persoonlijk richtte, zei hij: ik ga je doden", vervolgt Umut, die ondertussen ook steun heeft ontvangen van de Turkse precident Recep Erdogan. "Sport is onverenigbaar met geweld. Sport staat voor vrede en kameraadschap. We zullen agressie nooit toelaten in onze sportwereld", luidt zijn boodschap op X. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.