Duels tussen RSC Anderlecht en Standard zonder uitfans tot minimaal mid 2025

Duels tussen RSC Anderlecht en Standard zonder uitfans tot minimaal mid 2025

11-12-2023 10:00 Laatste update: 10:43
15

RSC Anderlecht en Standard hebben samen besloten om geen uitsupporters meer toe te laten bij hun onderlinge wedstrijden. Deze gezamenlijke beslissing werd bekendgemaakt op de officiële websites van de clubs.

Helaas escaleerden meerdere onderlinge duels. 'Wat één van de hoogdagen van het Belgische voetbal zou moeten zijn, bleek in de voorbije jaren vaak een dieptepunt voor liefhebbers van de sport', is te lezen in de verklaring van de clubs.

De veiligheidsmaatregelen bleken onvoldoende. 'Ondanks uitvoerige veiligheidsmaatregelen eindigt de Clasico in gewelddadige confrontaties en grote materiële schade. De Clasico, die voor het grootste deel van de supporters op een gezonde rivaliteit stoelt, ontaardde in de voorbije zes jaar vier keer door toedoen van een kleine groep supporters aan beide zijden', vervolgt de verklaring.

Er is ook duidelijkheid over de duur van deze regeling. 'Daarom hebben de twee clubs afgesproken om een reflectieperiode in te lassen. Minstens tot het einde van het seizoen ‘24-‘25 zullen er geen bezoekende supporters worden toegelaten bij de matchen tussen Standard en RSC Anderlecht', aldus de clubs.

Deze beslissing is eveneens gecommuniceerd aan de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.