Van Kooperen over Ajax-organisatie en Marc Overmars

'Na Overmars was er geen goede organisatie bij Ajax, wat ze hebben laten gebeuren'

10 december om 17:12

Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen heeft flink uitgehaald naar een aantal mensen in de organisatie van Ajax. In gesprek met Het Parool vertelt de agent van onder andere Steven Bergwijn, hoe de club afdaalde na het vertrek van Marc Overmars.

Marc Overmars, technisch directeur bij Royal Antwerp FC, werd vorig jaar na tien jaar als directeur voetbalzaken bij Ajax aan de kant geschoven omwille van grensoverschreidend gedrag."Na het vertrek van Marc Overmars was er van bovenaf geen goede organisatie", vertelt Van Kooperen over de club waar hij veel spelers begeleidt.

De opvolgers van Overmars kunnen de zaakwaarnemer niet overtuigen. "Van de mensen die daarna zijn binnengehaald en er nu nog zitten, ik wil hun namen niet noemen, begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken na wat ze hebben laten gebeuren. Hoe stappen zij in de auto en rijden ze naar Ajax?", vraagt de zaakwaarnemer zich af. 

Van Kooperen is zelf al langere tijd zaakwaarnemer, mede omdat zijn vader ook in het vak zit. Voornamelijk de band met zijn spelers koestert hij. "Doordat ik bijvoorbeeld Bergwijn zo goed ken, hoeven we elkaar alleen maar aan te kijken en we weten genoeg. Het kan dat ze naar mijn vader gaan voor het ene ding en naar mij voor iets anders. Ik spreek meer hun taal, we hebben dezelfde leeftijd."

Onlangs werd Overmars hij nog een jaar geschorst, maar omdat de uitspraak enkel in Nederland geldt blijft hij wel gewoon aan de slag bij Royal Antwerp FC. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.