RSCA Futures kroont zich tot 'beste beloftenploeg' na winst tegen Club NXT

09-12-2023 21:50 Laatste update: 22:20
51

RSCA Futures mag zich voorlopig de beste beloftenploeg van het land noemen. Het wilde zich absoluut bewijzen tegen Club NXT en is daar ook in geslaagd. Op bezoek bij de jonkies van Club Brugge haalde het met 0-1.

Bij Club NXT moest men het tegen RSC A Futures zonder sterkhouders Romeo Vermant en Victor Barbera doen, die door een blessure net zoals die andere sterkhouder Denzel De Roeve onbeschikbaar waren voor de partij.

Het zorgde ervoor dat Club NXT niet voor al te veel gevaar kon zorgen, terwijl de Futures toch het meeste balbezit hadden, zonder Nick Shinton ook echt serieus aan het werk te zetten. Na twintig minuten voetballen scoorden de bezoekers wel via Robbie Ure, al schreeuwde men bij Club NXT moord en brand omdat de spits volgens hen buitenspel stond. De grensrechter zag het echter niet en door het gebrek aan een VAR kon het doelpunt ook niet worden bekeken.

RSCA Futures was enkele minuten later opnieuw bijzonder gevaarlijk via Ure. Daarop waren er aan beide zijden nog twee mogelijke strafschopfases, maar nam de scheidsrechter een juiste beslissing door die niet toe te kennen.

Bij de rust kreeg Furo de kans om zich te tonen en verving hij Yakymenko. De jonge boomlange spits zorgde ook al meteen voor gevaar bij NXT, net zoals de snelle Shion Homma. Colin Coosemans wist zijn netten echter schoon te houden.

Aan de overzijde was het dan weer Nilson Angulo die een enorme kans kreeg, maar hij besloot de bal op een goed keepende Nick Shinton. De Bruggelingen bleven toch de beteren en verdienden eigenlijk een gelijkmaker. Die kwam er - mede door het vele tijdrekken van de Futures - echter niet meer.