Balikwisha is potentiële Rode Duivel: En toch: er zit méér in die jongen

Balikwisha is potentiële Rode Duivel: "En toch: er zit méér in die jongen"

09-12-2023 10:50
12

Het draait steeds beter bij Royal Antwerp FC. Niet toevallig zijn ook de prestaties van Michel-Ange Balikwisha de laatste weken in stijgende lijn gegaan. De flankaanvaller laat bij momenten geweldige dingen zien, maar af en toe blijft Franky Van der Elst op zijn honger zitten. 

In zijn wekelijkse rubriek bij Het Nieuwsblad omschrijft Van der Elst het seizoen van Balikwisha als "behoorlijk". De voorbije weken heeft hij zijn statistieken wel flink opgekrikt. "Acht doelpunten en zeven assists: rond deze tijd van het jaar is dat gewoon goed", is The Fox positief. Bovendien doet hij eraan herinneren dat Balikwisha Antwerp naar de Champions League loodste met een knalprestatie in Athene in de laatste voorronde.

"En toch ben ik soms nog ontgoocheld als ik hem bezig zie. Dat ik denk: er zit méér in die jongen", geeft Van der Elst zichzelf tegengas. Volgens de oud-international kan Balikwisha nog een stap voorwaarts zetten door meer regelmaat in zijn spel te leggn. Nu verdwijnt hij te vaak te lang in bepaalde wedstrijden. "Klinischer ook. Hij wil scoren, maar op een zo mooi mogelijke manier. Fout. Die bal moet gewoon tegen de netten", geeft de analist nog een tip mee.

Duivelse toekomst?
Het talent is er in ieder geval om nog verder door te groeien, niet alleen in zijn clubcarrière, maar ook richting de nationale ploeg bijvoorbeeld. Domenico Tedesco heeft Balikwisha alvast op zijn lijstje staan. Begrijpelijk, vindt Van der Elst. "Hij is snel, technisch vaardig, kan combineren", somt hij zijn kwaliteiten op.

Bovendien voelt Balikwisha zich niet te beroerd om de mouwen op te stropen. "Wat Van Bommel er zeker in heeft gekregen: dat harde werken. Het snelle omschakelen bij balverlies. Hij is niet vies van dingen te doen zonder bal", deelt Van der Elst nog een pluim uit. Als Balikwisha zich zo blijft ontwikkelen, zal er vroeg of laat wel eens een selectie uit de bus vallen. Hopen op Euro 2024 lijkt dan weer wishful thinking. "Doku, Trossard, Carrasco … Je kan de spelers stapelen op de linkerkant", beseft Van der Elst.