FC Barcelona zoekt opvolger van Busquets: 'Rode Duivel Onana staat op shortlist'

FC Barcelona zoekt opvolger van Busquets: 'Rode Duivel Onana staat op shortlist'

08-12-2023 16:39 Laatste update: 17:11

Rode Duivel Amadou Onana zou op de shortlist staan van FC Barcelona, zo meldt het Spaanse Mundo Deportivo. De boomlange middenvelder heeft nog een contract bij Everton FC tot de zomer van 2027 maar zou de Toffees wel eens vlugger kunnen verlaten.

Barcelona blijft op zoek naar een vervanger voor Sergio Busquets. De ervaren steunpilaar op het middenveld verliet de Catalanen afgelopen zomer voor een avontuur in de MLS bij Inter Miami. Oriol Romeu werd aangetrokken maar bij Barcelona zouden ze nu nog een verdedigende middenvelder willen aantrekken.  

De nieuwe middenvelder zou een krachtige speler met loopvermogen moeten zijn en als het ware ‘de nieuwe Yaya Touré’ moeten worden in de toekomst. Rode Duivel Amadou Onana zou de laatste toevoeging zijn aan de shortlist met potentiële transfertargets.

Naast de Rode Duivel zouden ook Bruno Guimaraes (Newcastle United), Yousuf Fofana (AS Monaco) en Ederson dos Santos (Atalanta Bergamo) in de gaten gehouden worden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.