Ontslag De Boeck bij KVK: 'Geen preisoep en afwezig door kattenzorg'

Ontslag De Boeck bij KVK: 'Geen preisoep en afwezig door kattenzorg'

07-12-2023 20:00
12

Het huwelijk van Glen De Boeck bij KV Kortrijk was geen lang leven beschoren. Na amper twee maanden moest hij alweer vertrekken bij KVK. De trainer leek het zich daar onmogelijk te hebben gemaakt na enkele opvallende acties.

De voorbije weken werd er ook heel wat geschreven over De Boeck. Onder meer over zijn veelbesproken zilveren jas tot zijn spraakmakend interview in HUMO. Maar bij Het Nieuwsblad klinkt het dat de relatie tussen het Kortrijk-bestuur en De Boeck om verschillende redenen al even zuur was.

Onder meer dat hij ex-volleyballer Didier De Backer als mental coach in huis haalde zonder toestemming werd slecht onthaald door het bestuur. De Boeck ergerde zich bij KVK ook aan de infrastructuur bij de club en werd hij naar verluidt zelfs eens kwaad omdat de club geen preisoep had voorzien voor hem.

Afwezige De Boeck
De trainer leek ook niet altijd aanwezig te zijn op de club. De Boeck trok tijdens zijn trainersperiode richting Alicante, de winterstageplek van KVK, zonder daarover te communiceren en was ook niet aanwezig op de busreis richting Eupen. De reden daarvoor? Hij moest zorgen voor de vier katten van zijn vriendin die nog aan het werken was, meldt Het Laatste Nieuws.

Ondanks een goed begin bij KVK leek de trainer het ook verkorven te hebben bij een deel van de spelersgroep. Zelf gaf hij aan dat verschillende spelers met tranen zaten na zijn ontslag, maar volgens ingewijden binnen de club ging hij sporadisch in de clinch met zijn spelers. Onder meer met Abdelkhadar Kadri, van wie hij de aanvoerdersband afnam.

Voor KV Kortrijk is het nu alvast zoeken naar een nieuwe trainer. Joseph Akpala neemt voorlopig de honneurs waar als interim-trainer. Daarna moet KVK ervoor zorgen dat het trainerskerkhof niet nog groter wordt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.