Bailey (ex-Genk) doet Manchester City pijn, Manchester United verslaat Chelsea

06-12-2023 23:28
1

Manchester United heeft een belangrijke zege geboekt in de Premier League. Dankzij twee doelpunten van Scott McTominay werd Chelsea verslagen: 2-1. Titelverdediger Manchester City verspeelde punten op bezoek bij Aston Villa

Manchester United - Chelsea 2-1

De keuze van Erik ten Hag om Scott McTominay een basisplaats te geven in het thuisduel met Chelsea heeft goed uitgepakt. De middenvelder nam twee doelpunten voor zijn rekening en bezorgde zijn team daarmee hoogstpersoonlijk de overwinning.

Bruno Fernandes kreeg in de negende minuut via een penalty een uitgelezen kans om The Red Devils op voorsprong te zetten, maar faalde oog in oog met Chelsea-doelman Robert Sánchez. Gelukkig voor Manchester United was daar tien minuten later McTominay, de middenvelder die naam begint te maken als maker van belangrijke doelpunten in moeizame wedstrijden. Een afgeketst schot belandde voor de voeten van de 26-jarige Schot, die de bal uiteindelijk in het net werkte.

Door die treffer leek United met een voorsprong de rust in te gaan, maar niets bleek minder waar. Cole Palmer, de voor 47 miljoen euro van Manchester City overgekomen middenvelder, tekende vlak voor het rustsignaal voor de 1-1. McTominay kroonde zich in de 69ste minuut tot matchwinner door opnieuw het net te vinden: 2-1. Door de zege blijft Manchester United zicht houden op de bovenste vier plekken in de Premier League. The Red Devils staan nu op 27 punten.

Aston Villa - Manchester City 1-0

Het goed presterende Aston Villa won in eigen huis knap van titelverdediger Manchester City. Manchester City had dan wel het balbezit, maar de kansen waren voor Aston Villa. Aston Villa kon in totaal 22 schoten noteren, daar zetten The Citizens slechts twee schoten tegenover. Dankzij een doelpunt van Leon Bailey (ex-KRC Genk) eindigde het duel in het Villa Park in 1-0. Bij Manchester City stond Jérémy Doku niet in de basis, de vleugelflitser kampt met een blessure.

Door de winst op City wipt de ploeg van manager Unai Emery over het team van Pep Guardiola heen en stijgt het naar de derde plaats in de Premier League.