Fulham en Rode Duivel Castagne met forfaitscore, Liverpool wint van Sheffield

06-12-2023 23:20 Laatste update: 23:28

Liverpool weet op bezoek bij Sheffield United met 0-2 te winnen in de Premier League. Crystal Palace en Bournemouth zette precies dezelfde stand op het scorebord. Bournemouth won op bezoek bij Crystal Palace met 0-2. Rode Duivel Timothy Castagne en Fulham wisten met een forfaitscore te winnen van Nottingham Forest.

Sheffield United - Liverpool 0-2

Wat op voorhand een 'makkelijke' wedstrijd leek te gaan worden voor Liverpool, viel in de praktijk anders uit. Pas in de slotfase werd de wedstrijd echt beslist. In de 37ste minuut zette Virgil Van Dijk zijn ploeg op voorsprong. Een hoekschop van Trent Alexander-Arnold belandde perfect voor de voeten van de ingelopen verdediger, die daar wel raad mee wist. Met een gecontroleerd schot drukte Virgil koelbloedig af.

Pas in de extra tijd van de tweede helft stelde Dominik Szoboszlai de overwinning veilig door voor de 0-2 te tekenen. Door de zege blijft Liverpool in het spoor van koploper Arsenal. The Reds staan nu op 34 punten, The Gunners op 36. Voor Sheffield United nemen de problemen toe: zij staan met vijf punten onderaan de ranglijst van de Premier League.

Crystal Palace - Bournemouth 0-2

Bournemouth wist te winnen van Crystal Palace. Bij het eerste doelpunt vonden Luis Sinisterra en Marcos Senesi elkaar. Sinisterra kopte de bal uit een hoekschop door, waarna Senesi hem alleen nog maar binnen hoefde te lopen. Kieffer Moore maakte het feestje in de slotminuten compleet door de 0-2 binnen te werken.

Bournemouth neemt door de overwinning verder afstand van de degradatiestreep. De ploeg uit het zuiden van Engeland komt op zestien punten, evenveel als Crystal Palace.

Fulham - Nottingham Forest: 5-0

Fulham en basisspeler Timothy Castagne hebben uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Fulham zette tegen Nottingham Forest een forfaitscore op het bord. Fulham toonde zich in eigen huis zeer dominant en kwam in de 30e minuut via Alex Iwobi op voorsprong. Vier minuten later maakte Raul Jimenez de 2-0.

Nottingham Forest kwam er niet aan te pas en in de tweede helft maakte Jimenez in de 54e minuut zijn tweede doelpunt. Zijn collega Iwobi wilde ook zijn productie verdubbelen, Iwobi deed dit in de 73e minuut en zette de 4-0 op het bord. In de slotfase maakte Tom Cairney de afgang compleet voor Nottingham door de 5-0 te maken.