Saarbrücken stunt opnieuw tegen Bundesliga-club en houdt bekerdroom levend

06-12-2023 23:01
1

1. FC Saarbrücken heeft opnieuw een gigantische stunt uitgehaald in de DFB Pokal. De Duitse derdeklasser schakelde wéér een Bundesliga-club uit. Dit keer ging Eintracht Frankfurt voor de bijl: 2-0. Naast de overwinning van 1. FC Saarbrücken wist Bayer Leverkusen met de trefzekere Victor Boniface (ex-Union SG) te winnen van Paderborn.

Nadat in de eerste helft een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd wegens een aanvallende fout, kon er in de 64ste minuut dankzij Kai Brünker opnieuw gejuichd worden in het Ludwigsparkstadion. Ditmaal bleef het doelpunt wel staan. In de 78ste minuut konden de handen in het westen van Duitsland weer tegen elkaar. Luka Kerber bracht de stand op 2-0. Saarbrücken voltooide daarmee een nieuwe stunt door Eintracht Frankfurt uit de beker te knikkeren en door te stoten naar de volgende ronde.

Eerder versloeg de derdeklasser ook al Bayern München in de DFB-pokal. Die wedstrijd eindigde begin november in 2-1 na een last-minute winner van Marcel Gaus.

Bayer Leverkusen beging eerder op de woensdagavond geen fout. In eigen huis werd Paderborn dankzij doelpunten van Boniface (ex-Union SG), Exequiel Palacios en Patrick Schick met 3-1 aan de kant gezet.