Spaanse journalist met gerucht: 'Courtois ziet af van EK met Rode Duivels'

Spaanse journalist met gerucht: 'Courtois ziet af van EK met Rode Duivels'

06-12-2023 09:25 Laatste update: 09:34
88

Thibaut Courtois zou het EK van deze zomer aan zich voorbij laten gaan. De keeper van Real Madrid wil zich volledig richten op het herstel van zijn gescheurde kruisband. Dat meldt de Spaanse journalist Roberto Gomez bij Radio Marca.

Courtois ligt al sinds augustus in de lappenmand. Twee dagen voor de start van La Liga scheurde de doelman van Real Madrid de kruisband van zijn linkerknie. Sindsdien ging hij succesvol onder het mes en werkt hij aan zijn comeback.

Een terugkeer op het veld is evenwel nog niet voor morgen. Verwacht wordt dat Courtois pas rond april/mei terug wedstrijdfit zal zijn. De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd op het EK in Duitsland op 17 juni.

De tijd tussen het terug fit zijn en de start van het EK is niet al te groot. Volgens de Spaanse journalist Roberto Gomez liet Courtois aan Real Madrid weten dat hij past voor het EK en zich helemaal wil richten om terug volledig fit te zijn voor de start van de het seizoen 2024-2025. Die uitspreken deed hij bij Radio Marca.

Hoe serieus de teksten van Gomez genomen worden, is nog onduidelijk. Courtois heeft zich zelf immers nog nooit uitgesproken over het al dan niet deelnemen aan het EK met de Rode Duivels. Door de kapiteinskwestie in zijn laatste interlandperiode is het nu ook nog altijd onduidelijk hoe het nu net zit met Courtois en de Belgische nationale ploeg.

Sinds de afwezigheid van Courtois is Koen Casteels de vaste doelman geworden onder Domenico Tedesco. De Belgen plaatsten zich quasi foutloos voor het EK in Duitsland, maar puur sportief is Courtois natuurlijk een enorme meerwaarde voor de nationale ploeg.